23 Mayıs 2010 Pazar

Bir Yanyalı daha geçmişini araştırıyor. Bilhassa RENDA ailesinin dikkatine.

"Sayın Bülent Bey,
Benim annemin büyükbabasının Yanya'da kamu görevlisi ( Müftü) olduğu ve bu yüzden ailesinin Müftüzade lakabı ile anıldığını duydum.
Zannedersem 1880/ 90'lı yıllarda İstanbul'a göç etmişler. Mübadele ile değil de daha önce kendi istekleri ile gelip Bakırköy'e yerleşmişler. Akrabalarının bir kısmı daha sonra Pendik bölgesine yerleşmiş.Renda ailesi ile akrabalığı (kardeş çocukları veya torunları) olduğu söyleniyor. Zannedersem yargıtayda görev yapmış olan Nihat Renda kendisi hakkında bilgi sahibi olabilir.
Dedemin adı İsmail Hakkı, Soyadı Kanunundan sonra " Kutengin " soyadını almış. kendisi İstanbul Üniversitesi Mülkiye / Hukuk Fakültesi'nde okumuş ve 1945 de Yargıtay'daki görevinden emekli olmuş. 1948'de Anadolu Hisarı'nda vefat etti. Yanyadaki aile izi takip edilebilir mi ? Tapu ve Nüfus kayıtları üzerinde Türkçe / İngilizce yayın bulunabilir mi ?
Saygılar,
İsmail Göncüoğlu"

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Sayın İsmail bey yazınızı çok geç okumuş oldum umarım geçen zamanda epey bilgi edinmişsinizdir. Benim de annemin büyükbabası Yanya da müftü imiş adı da Ahmet miş. Annemin annesi Adiledir. Pendik teki eski binaların bir kısmının adı Adile idi.
Bizim aileden Nejat isminde bir kuzen Yanyaya gitmiş ve türbeyi ziyaret etmiş. bundan daha fazla bilgiye ulaşabilmeyi isterdim doğrusu.
yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

Burak Diler

Adsız dedi ki...

Sayın DİLER,
Sayın Göncüoğlunun yazısına yaptığınız yorumu okumuş bulunmaktatyım. Kendileri ile yaptığımız görüime neticesi Müftüzade ailesine ait şecerelerde yerlerini almışlardır. Sizin aileniz ile alakalı olarak da lütfen bizlerle Sayın Bülent KOCAMEMi vasıtasıyla irtibat kurunuz.
Saygılarımla
Volkan VURAL