1 Mayıs 2009 Cuma

SUCUKAKİ


Bunu bilmeyen, duymayan, yemeyen Yanyalı olamaz,
mümkün değil.
Bir dostumun getirdiği Fransızca "Yunan Mutfağı" kitabında
önce adının "İzmir Köftesi" olarak yazıldığını gördüm.
Ama alt başlığa bakınca bunun
bizim eski arkadaş SUCUKAKİ olduğunu fark ettim.
Ah nineciğim aaah !
Senin Sucukaki köftelerinin adını değiştirmişler...
Fransız anlasın diye.
2., 3. nesil Yanyalılar ! Haydi mutfağa !
Görsünler bilmeyenler
Sucukaki ne olağanüstü bir lezzettir.
Bilmeyenler için:
MALZEMELER (10 kişilik):
1 kg kıyma
5 diş kıyılmış sarımsak
1 kahve kaşığı toz kimyon
1/4 fincan sek beyaz şarap (1)
1 fincan suda ıslatılmış ufalanmış ekmek (2)
1 yumurta
tuz, karabiber
1/4 fincan zeytinyağı
kızartmak için un ve zeytinyağı.
SOSU İÇİN MALZEMELER:
1 1/2 soyulmuş ve ezilmiş domates
3 fincan su
1 kahve kaşığı tereyağı
tuz, karabiber, tarçın ve muhtelif baharat
(Yapılışını yazmıyorum...
Nasıl olsa köfte kızartmayı bilmeyen yoktur)
AFİYET OLSUN !

Hiç yorum yok: