16 Ekim 2011 Pazar

İzmir'in Altınordu semtinde Yanyalılar'dan bir iz:

Yanya Beyi Gazi Turhanzade Ömer Paşa'nın torunu Faik Paşa'nın 16. Yüzyıl başlarında İzmir'de  yaptırdığı ve kendi adını taşıyan
Faik Paşa Camii.
Fotoğrafı çekip gönderen Sayın Hamdi Gürkan'a teşekkür ederim. Ne yazık ki cami bir süre kapalıymış ama ne mutlu ki bakıma alınmış ve tekrar ibadete açılmış. 









3 yorum:

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar,

Hem Türkiye sınırları içinde ve İzmir'de bir cami olacak, hem de ibadete kapalı olacak!.. Çok üzüldüm!.. Daha önce ibadete açıktı da bakım ve onarım sebebiyle geçici olarak ibadete kapatıldıysa bir sözüm yok! Ama, yıllardır ibadete kapalı bir camiyse, gerçekten çok üzüldüğümü beyan etmek istiyorum.

Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar Sevgili Memili,

elektronik posta hesabıma gönderdiğiniz mesajdan sonra blog sayfanızı ziyaret ettim ve Faik Paşa Camii'nin ibadete açılmış halindeki o nefis fotoğraflarını inceledim. Gerçekten çok güzel olmuş. Cenab-ı Allah emeği geçenlerin yar ve yardımcısı olsun. Hayırlarını ve emeklerini indinde kabul ve makbul eylesin.

Sizin de ilginize ve emeğinize teşekkür ederim.

Selam ve dualarımla.

Adsız dedi ki...

Blog yöneticilerini tek tek tebrik ediyorum çok güzel bir blog oluşturmuşsunuz Samsung servis olarak sizleri tebrik ediyoruz.