Yanyalı, Yonca Derbent Arıkut' tan rahmetli Babaannesinin
Yanya
Köftesi Tarifi;
Malzemeler:
750 gr. kıyma için tarif (Kızartılacağı için çok yağlı olmasın kıyma)
3 yumurta
1/2 ekmek içi (Bayat ekmek ıslatılacak)
Maydanoz
1 adet orta boy soğan
Karabiber,
3 yumurta
1/2 ekmek içi (Bayat ekmek ıslatılacak)
Maydanoz
1 adet orta boy soğan
Karabiber,
Tuz
Un (köfteleri bulayıp kızartmak için)
Un (köfteleri bulayıp kızartmak için)
Yapılışı:
Ekmekleri ıslatıp, suyunu sıkıp, çukur 1 kaba koyalım, soğanı rendeleyip
kıymayı ilâve edelim. 3 yumurta karabiber tuz ve maydanozla yoğuralım (Kıvamı yumuşak olur).
Ekmekleri ıslatıp, suyunu sıkıp, çukur 1 kaba koyalım, soğanı rendeleyip
kıymayı ilâve edelim. 3 yumurta karabiber tuz ve maydanozla yoğuralım (Kıvamı yumuşak olur).
Elde ettiğimiz karışımı kaşıkla alıp, iki avcumuzun arasında yuvarlayıp,
köfte şekline soktuktan sonra, unun içine atalım ve sonra unlarını silkeleyip, orta
ateşte çevirerek kızartalım. Dışı kıtır, içi yumuşak ve lezzetli köftelerimiz
olacaktır.
Afiyet olsun.
Not:
Benim rahmetli ninem Zeliha Hanım kimyon da koyardı ve yumurta daha çok olurdu.
Ayrıca kıymayı tepsi içinde ezerek karıştırırken, bir yandan da havaya kaldırıp
sert biçimde tepsinin dibine çarpardı. Böylece kıyma daha iyi karışır ve
yumuşarmış.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder