22 Ocak 2013 Salı

IPEIROTIKOS AGON'DAN BİR TURİZM HABERİ



Έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις
Η επίσκεψη των 26 τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων από την Τουρκία άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο στους ίδιους όσο και στους Γιαννιώτες.
Ο δήμος Ιωαννιτών, μετά την επίσκεψη αυτή, αισιοδοξεί ότι θα υπάρξουν άμεσα οφέλη επιχειρηματικών και πολιτιστικών συνεργασιών. «Τα Γιάννενα και η Ήπειρος ευρύτερα αποτελούν αναμφισβήτητα έναν ιδιαίτερο και ξεχωριστό τουριστικό προορισμό με πολλαπλές εναλλακτικές επιλογές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, σημείο αναφοράς για τον τουριστικό χάρτη» σημειώνεται.
Οι Τούρκοι επισκέφτηκαν την πόλη μετά από πρόσκληση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Ιωαννιτών προς την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Τουρκίας (TURSAB).
Στόχος της επίσκεψης ήταν η αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία προς την περιοχή μας επιχειρώντας άνοιγμα στην τουρκική αγορά και προσέλκυση επισκεπτών μέσω των ταξιδιωτικών πρακτόρων της γείτονας χώρας.
Το βασικό πρόγραμμα της επίσκεψης συμπεριελάμβανε αφενός μεν ξεναγήσεις στα αξιοθέατα και την αγορά της πόλης και αφετέρου διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης παρουσίασης του «τουριστικού προϊόντος» της περιοχής αλλά και επιχειρηματικές συναντήσεις με τοπικούς τουριστικούς πράκτορες και ξενοδόχους.
Στην εν λόγω εκδήλωση, η ενημέρωση των επισκεπτών έγινε παρουσία του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη, του δημάρχου Φίλιππα Φίλιου, του αντιδημάρχου Νίκου Γκόλα, του δημοτικού συμβούλου Βασίλη Χήτου, του ειδικού συμβούλου Στέφανου Ζέρβα και του προέδρου και του αντιπροέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, Κώστα Βλάχου και Γιώργου Τάσιου αντίστοιχα. Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες που παρουσιάζουν τα Γιάννενα, ο νομός Ιωαννίνων και η περιοχή της Ηπείρου γενικότερα, όσον αφορά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, τις υποδομές, τα αξιοθέατα, καθώς και τις γαστρονομικές προτάσεις με τα τοπικά προϊόντα, τη διασκέδαση-ψυχαγωγία κ.α.
Με ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου ευχαριστεί τους φορείς που συνέβαλαν στην υποδοχή, ενημέρωση και φιλοξενία της τουρκικής αποστολή: τα ξενοδοχεία Du Lac, Grand Serai και Εpirus Lux Palace», τη «Φρόντζου Πολιτείας», την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, την Ένωση Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Ηπείρου, την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, την 8η Εφορεία Βυζαντινών Μνημείων, την ΙΒ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, το Δημοτικό Μουσείο Ιωαννίνων, το Μουσείο Αλή Πασά στο Νησί, τον Οργανισμό Σπηλαίου Περάματος, τον πρόεδρο και τη Δημοτική Ενότητα της Νήσου Ιωαννίνων, το δήμο Μετσόβου, τον δάσκαλο και διπλωματούχο ξεναγό Κ. Βέργο, τη Δημοτική Αστυνομία και τη Διεύθυνση Καθαριότητας Ανακύκλωσης & Πρασίνου.

1 yorum:

Zoe dedi ki...

This was a great moovement!!!
I hope to see lots of my loved turkish people, walking one day to my loved town!!
(if you need a translation, I could do it for you)!!