7 Şubat 2009 Cumartesi

YANYA GAZETESİNDE BİR HABER

Ne yazdığını okuyamadığımdan ne yazdığını anlamıyorum.
Ama haberdeki tek fotoğrafta Yanya'daki KANLI ÇEŞME CAMİİ'ni
(Kalu Tsesme Tzami) görünce, haberi değerlendirenler olabilir diye yayımlıyorum.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Σύσκεψη στην ΝΑΙ για τα έργα πολιτιστικής κληρονομιάς του νομού

Η πορεία των εργασιών που εκτελούνται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, σε διάφορα πολιτιστικά μνημεία του Νομού, εξετάστηκε σήμερα σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρία του Νομάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη, κατά τη διάρκεια της οποίας εξετάστηκε και ο τρόπος υλοποίησης του έργου αποκατάστασης του Μουσουλμανικού τεμένους Καλούτσιανης, που θα πραγματοποιηθεί μέσω προγραμματικής σύμβασης.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α.Ι., η Διευθύντρια της 8ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Βαρβάρα Παπαδοπούλου, μηχανικοί και αρχιτέκτονες των Εφορειών Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και Νεωτέρων Μνημείων.
Στη διάρκεια της σύσκεψης, ο Νομάρχης αναφέρθηκε στην εποικοδομητική συνεργασία που έχει η Ν.Α.Ι. με τις δύο Εφορείες για τη συντήρηση, στερέωση και αναστήλωση μνημείων του Νομού, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον. «Τα αποτελέσματα είναι ήδη απτά και θα γίνουν ακόμη πιο αισθητά όταν αρχίσει να ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος των έργων που την περίοδο αυτή υλοποιούμε», υπογράμμισε ο κ.Νομάρχης, ο οποίος πρόσθεσε ότι η συνεργασία Ν.Α.Ι. και των Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού, αναμένεται να αναπτυχθεί περαιτέρω, προκειμένου να αξιοποιηθεί προς όφελος της πολιτιστικής κληρονομιάς του Νομού το ΕΣΠΑ.

Η αποκατάσταση του Μουσουλμανικού τεμένους
Με αφορμή την απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης χρηματοδότησης του έργου αποκατάστασης του Μουσουλμουνικού τεμένους Καλούτσιανης, η Διευθύντρια της 8ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Βαρβάρα Ν. Παπαδόπουλου απέστειλε επιστολή (με ημερομηνία 3-2-2009) στο Νομάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη, στην οποία αναφέρει τα εξής:
«Αξιότιμε κ. Νομάρχη,
Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε την έγκριση της χρηματοδότησης του έργου αποκατάστασης του Μουσουλμανικού τεμένους της Καλούτσιανης από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ιωαννίνων.
Η Υπηρεσία μας, όπως σας αναφέραμε στην από 21-1-2009 επιστολή μας, θεωρεί ότι το εν θέματι έργο θα αποτελέσει καίριο σημείο πολιτιστικής αναφοράς και αναβάθμισης της περιοχής της Καλούτσανης. Σας ευχαριστούμε θερμά και είμαστε στη διάθεσή σας, προκειμένου να προγραμματίσουμε από κοινού την πορεία του έργου».

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Öncelikle bu sayfayı hazırladığınız için ve verdiğiniz önemli bilgiler için çok teşekkür ederim. Yanyalı atalarımın izlerini sayenizde daha somut şekilde sürmeye başladım. Haberle ilgili olarak, Google'in yunanca-türkçe çevirisini kullandım ve Kanlı Çeşme Camii'nin restore edileceğini öğrendim. Saygılar.. Tayfun Can

Çeviri için adres:

http://www.google.com.tr/language_tools?hl=tr